Bekas Renjer antara tiga ditahan kerana merompak kedai mudah alih DHA

KARACHI: Polis pada Isnin menahan tiga suspek pencuri, termasuk bekas pekerja Renjer, kerana merompak dua kedai telefon bimbit milik Pihak Berkuasa Perumahan Pertahanan.

Beliau berkata, tiga tertuduh telah dikenal pasti sebagai Waqar Ahmed, Muhammad Sadiq dan Muhammad Adil yang cedera dalam pertemuan di Kayaban Abbasi Fasa 7.

DIG Selatan Irfan Ali Baloch berkata dalam satu tweet bahawa suspek yang ditahan itu tergolong dalam kumpulan antara wilayah dan lebih 35 telefon bimbit yang dicuri telah ditemui daripada mereka.

SSP-South Syed Azad Raja berkata, rakan sejenayah keempatnya Inamullah turut ditahan di Dera Ismail Khan.

Beliau mendedahkan bahawa tertuduh ialah Waqar Ahmed, seorang pesara konstabel Renjer.

Katanya, tertuduh adalah sebahagian daripada kumpulan Saraiki yang melakukan beberapa rompakan di DHA sejak dua bulan lalu.

Menurut SSP, pada hari Sabtu 12, Rs 20 lakh telah dicuri dari sebuah kedai telefon bimbit di Sahar Commercial. 55 telefon bimbit mahal bernilai crores telah dicuri.

Pada 12 Februari, 27 telefon bimbit, 7 jam tangan pintar dan wang tunai telah dicuri dari Kedai Mudah Alih Komersial Badr.

2 orang cedera dalam protes ini.

Seorang wanita dan seorang lelaki cedera oleh perompak bersenjata semasa protes di kawasan ibu pejabat Mohammedabad pada hari Isnin.

Kushna, 40, berkata Rafgat cuba mencuri dompet itu. Apabila dia membantah, mereka menembaknya dan melarikan diri dengan dompet itu.

Dalam satu lagi kejadian, seorang lelaki bernama Jahangir Khan telah ditembak mati oleh orang jahat di Mohammadabad. Dia ditukarkan ke JPMC.

Diterbitkan pada 21 Mac 2023 pagi.

Asianload TV