‘Coraline 2’ tidak Akan Berlaku, Kata Neil Gaiman

Walaupun khabar angin dan treler palsu melakukan pusingan dalam talian, Coraline 2 tidak berlaku.

Pengarang Neil Gaiman menggunakan Twitter bukan sekali, tetapi dua kali untuk menafikan kemungkinan sekuel novel kesayangannya. Apabila seorang peminat secara langsung memintanya membuat Coraline 2 di Twitter, dia menjawab: “Saya menantikan cerita Coraline atau sesuatu yang lebih baik daripada Coraline. Tidak ada gunanya melakukan apa-apa yang kurang daripada buku atau filem pertama.” sana.”

Pada kesempatan lain, dia hanya menjawab, “Tidak.”

Sebagai peminat Coraline, saya harus mengakui bahawa berita ini mengecewakan. Tetapi pada masa yang sama, saya faham dari mana asal Gammon. Coraline ialah kisah manis yang bergema dengan pembaca dari semua peringkat umur, dan sebarang susulan akan mempunyai banyak perkara untuk dihayati. Seperti yang dikatakan oleh Gaiman sendiri, tidak ada gunanya menyimpang dari buku atau filem pertama.

Malangnya, berita ini bermakna bahawa treler atau penggoda Coraline 2 yang anda lihat dalam talian adalah palsu. Ia sentiasa mengecewakan apabila orang mencipta treler atau khabar angin palsu untuk mendapatkan perhatian atau pandangan, tetapi penting untuk diingat bahawa tidak semua yang anda lihat di Internet adalah benar.

Apakah maksud berita ini untuk peminat Coral? Baiklah, untuk satu perkara, kita perlu menyelesaikan dengan cerita asal dan filem buat masa ini. Tetapi itu bukan perkara yang buruk. Coraline ialah kisah indah yang telah memikat hati berjuta-juta pembaca dan penonton. Dan siapa tahu? Suatu hari Gaiman muncul dengan cerita baru yang tidak lebih baik daripada Coraline.

Sementara itu, kita boleh menikmati cerita dan filem asli dan menghargainya sebagai karya seni. Dan siapa tahu? Mungkin suatu hari nanti kita akan melihat Coraline dalam samaran lain – mungkin di atas pentas atau dalam novel grafik. Tetapi nampaknya Coraline 2 belum ada lagi.

Asianload TV