Ketua PTI mendakwa ‘pembunuh upahan’ ditempatkan di Kompleks Kehakiman

• Dia menarik balik tindakan terhadap apa yang dipanggil ‘Ratu Pembohong’
• Minar Pakistan menyeru untuk menunjukkan kekerasan untuk bertindak sebagai referendum.
• Merancang untuk memecah masuk rumahnya dan memfailkan kes terhadap polis

LAHORE: Ketua PTI Imran Khan berkata beliau terkejut tidak keluar dari keretanya di Kompleks Mahkamah Islamabad – “disebabkan orang yang tidak dikenali – kerana dia akan menghadiri perbicaraan kes terhadapnya pada hari Sabtu.” . Berhenti di situ. . Dia merancang untuk membunuhnya.

“Sekiranya saya tidak segera meninggalkan kawasan itu, akan berlaku pertumpahan darah kerana polis, renjer dan orang yang tidak dikenali menggunakannya sebagai medan pertempuran untuk ahli parti saya cuba membunuh saya.” Khan berkata bahawa pemerintah sekarang telah mewujudkan skim ini di bawah bimbingan ketua penganjur PMLN Maryam Nawaz.

Bekas perdana menteri itu pada hari Rabu menggesa untuk menunjukkan kekerasan terhadap Minar Pakistan, yang menurutnya sebagai referendum.

Dalam alamat pautan video dari kediamannya di Taman Zaman pada petang Ahad, Encik Khan memberi amaran bahawa “permainan akan menjadi tidak terkawal jika pemerintah tidak menahan diri”.

Bertindak balas terhadap “serbuan polis” di rumahnya semasa ketiadaannya pada Sabtu, ketua PTI itu berkata beliau terkejut dengan cara polis menggeledah dan merompak barang-barangnya. Dia mempersoalkan kesucian rumah wanita dan polis, yang tidak mengingkari waran geledah dan perintah mahkamah.

“Saya memanggil semua peguam saya dan berbincang untuk memfailkan petisyen menghina mahkamah di Mahkamah Tinggi Lahore dan memfailkan kes terhadap semua anggota polis yang menyerbu masuk ke rumah saya dan memusnahkan harta benda,” kata Khan.

Mengutuk Kerajaan Sementara Punjab dan Suruhanjaya Pilihan Raya (ECP) atas pembunuhan kejam terhadap pekerja parti Zilla Shah, pemimpin PTI itu berkata bahawa kes pembunuhan akan didaftarkan terhadap Ketua Menteri Sementara Punjab Mohsin. . Naqvi, pegawai polis dan lain-lain.

Pengetua yang melakukan segala-galanya tetapi kerja yang diberikan kepadanya juga seorang pelakon.

Mengakui bahawa badan kehakiman sudah berada di bawah tekanan hebat daripada ‘orang luar’, beliau mencabar badan kehakiman untuk melindungi negara dengan apa yang disebutnya sebagai ‘prinsip undang-undang hutan’.

“Saya tenang sehingga segala-galanya berada di bawah kawalan saya, tetapi apabila kerajaan tiba-tiba menyerang pekerja saya dan mereka membunuh diri, keadaan di luar kuasa saya,” kata Encik Khan Khan.

Merujuk kepada rancangan kerajaan untuk memenjarakan, membunuh atau mengeluarkannya daripada kancah politik Balochistan, pemimpin PTI itu berkata: “Perkara boleh menjadi tidak terkawal dan rakyat Pakistan akan gagal di Sri Lanka dan Iran. Krisis itu akan dilupakan.” – Seperti revolusi. Satu-satunya penyelesaian yang tinggal kepada rakyat ialah memutuskan untuk membentuk kerajaan sendiri dengan mengadakan pilihan raya umum yang bebas dan adil.

Pemimpin PTI itu berkata beliau memilih untuk hadir di mahkamah kerana mengetahui bahawa “penjenayah” yang disokong oleh kerajaan dan pegawai tertingginya dahagakan darah.

96 kes keganasan, pembunuhan, kebencian agama dan hasutan telah didaftarkan terhadapnya. Katanya, dia sedar penjenayah yang diupah ketua tentera telah cuba membunuhnya pada November tahun lalu dan seorang penaung telah membantu mereka.

Khan berkata bahawa dia ingin meluahkan perasaannya tentang situasi yang kita hadapi sejak 8 Mac dan mengumumkan perhimpunan di Lahore dengan kebenaran pentadbiran.

Tetapi kerajaan mengerahkan polis, menyekat laluan utama perhimpunan itu dan merosakkan kontena. Selepas Larangan 144 dikenakan di bandar itu, polis menyerang penunjuk perasaan dengan belantan, meriam air dan peluru gas pemedih mata.

Pemimpin PTI itu berkata, beliau menarik balik perhimpunan itu sebaik menyedari pertembungan berkemungkinan akan meningkat. 30 Saya sedar bahawa terdapat sebarang halangan dalam cara Kerajaan Sementara untuk membatalkan pilihan raya Baisak.

Encik Khan berkata kerajaan dan pengendalinya telah meletakkan “perangkap maut” untuk F-8 apabila mereka mengetahui dia cuba menukar tempat untuk penampilan mahkamahnya. “Mereka mahu membunuh saya atau menangkap saya dan membawa saya ke Balochistan dan menahan saya dalam penjara sehingga pilihan raya.”

Katanya, dia keluar rumah selepas memberi cuti kepada isterinya. Sebagai sebahagian daripada “Projek London”.

Skim itu disahkan selepas DIG Islamabad berjanji untuk hadir ke mahkamah.

FC menghalang penyokong PTI dalam perjalanan ke Islamabad selepas menerima laporan tentang “serangan polis” di Taman Zaman.

Asianload TV