TikTok berkata separuh daripada rakyat Amerika menggunakan tapak sebagai ancaman larangan

WASHINGTON: Ketua Pegawai Eksekutif TikTok Shah Jikoo berkata pada hari Selasa bahawa bilangan pengguna AS telah mencecah 150 juta – hampir separuh daripada jumlah penduduk – ketika beliau bersedia untuk memerangi masa depan platform milik China di Kongres AS.

Chew akan memberi keterangan di hadapan Jawatankuasa Tenaga dan Perdagangan Dewan pada hari Khamis, di mana beliau akan menghadapi soalan daripada Republikan dan Demokrat berhubung dakwaan bahawa Parti Komunis Beijing memanipulasi penggunaan secara membuta tuli.

Syarikat itu mengesahkan bahawa Rumah Putih telah memberi TikTok kata dua untuk berpisah daripada pemilik Chinanya atau menghadapi sekatan AS.

“Hari ini, saya dengan sukacitanya mengumumkan bahawa lebih 150 juta rakyat Amerika menggunakan TikTok,” kata Chew dalam siaran TikTok, sambil menambah bahawa hampir separuh daripada orang di Amerika Syarikat menggunakan TikTok untuk berhubung, mencipta, berkongsi Digunakan untuk melakukan, belajar atau mempunyai. . Seronok.

TikTok sudah pun menjadi salah satu yang paling popular, dengan anggaran awal bahawa 100 juta pengguna akan melawat platform perkongsian video menjelang 2020.

“Beritahu kami dalam ulasan perkara yang ingin diketahui oleh wakil rakyat anda tentang TikTok,” kata Chew kepada pengguna berdedikasi aplikasi itu.

“Sesetengah ahli politik telah mula bercakap tentang mengharamkan TikTok. Kini, ia boleh membawa anda 100 dan 50 juta orang dari TikTok,” kata Chiu.

Memandangkan Project Texas, keperluan untuk mengurus data pengguna AS dengan lebih baik, Ketua Pegawai Eksekutif Singapura berkata, “Kami akan berkongsi dengan Kongres semua yang kami lakukan untuk melindungi rakyat Amerika yang menggunakan aplikasi itu.” Dijamin

TikTok secara konsisten menafikan perkongsian data dengan pihak berkuasa China dan berkata ia telah bekerjasama dengan pihak berkuasa AS selama lebih dua tahun untuk menangani kebimbangan keselamatan negara.

Menurut penjejak pasaran Insider Intelligence, pengguna AS menghabiskan lebih banyak masa di TikTok daripada di YouTube, Facebook, Instagram atau Twitter, dan ia hampir memasuki penstriman Netflix.

Larangan Norway

Menteri kehakiman Norway, pengguna TikTok aktif yang pernah mendarat di air panas pada masa lalu, mencadangkan pada hari Selasa bahawa penjawat awam tidak boleh menggunakan aplikasi Cina pada peranti kerja mereka.

Dan, Disiarkan pada 22 Mac 2023

Asianload TV